Praetoriaanse fontein - Toeristische attractie

Cursus Italiaans

Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Italiaanse taal met een van onze cursussen! Italiës rijke cultuur, prachtige steden en verrukkelijke keuken komen samen om een ervaring als geen ander te creëren. Of je nu studeert in Bologna, je voorbereidt op een zakenreis naar Milaan, of gewoon de cultuur opsnuift in Rome, een cursus Italiaans kan je volgende verblijf in Italië nog onvergetelijker maken.

Cursus italiaans voor: beginnersgevorderdenexpertsspecialistenop vakantie

Of je nu net begint met Italiaans leren of het al onder de knie hebt, we hebben een cursus die bij je past. De meeste van onze cursussen Italiaans worden zowel persoonlijk als klassikaal aangeboden, zodat je kunt leren in een tempo en in een niveau dat PRECIES bij je past.

Cursus Italiaans voor Beginners(1ste jaar, niveau A0)

Door middel van deze cursus leert u al snel, ook al hebt u verder geen kennis van de taal, uzelf in het land te redden. U begint bij het begroeten en uzelf voorstellen, leert verder zelfstandig een kamer te reserveren, uw bestelling in een restaurant door te geven, een gesprek over beroepswerkzaamheden te voeren, klok lezen, wegaanduiding enzovoort…

Hierbij leert u ook de “onmisbare” grammatica, maar natuurlijk ook de Italiaanse cultuur kennen en , waarom niet, ook een stukje Italiaanse keuken. Dat is namelijk mijn hobby en passie!

Cursus Italiaans voor Bijna Gevorderden(2de jaar, niveau A0-A1)

Wanneer u al over een basiskennis van de Italiaanse taal beschikt, kunt u met deze cursus daarop verder bouwen. Onderwerpen zoals plaatsaanduiding, persoonlijke belevenissen vertellen, korte teksten schrijven in het Italiaans, praten over het weer, worden dan in de lessen doorgenomen. Uw zult dan ook een redelijk gespreksniveau bereiken. Ook gedurende deze cursus zullen aspecten van de Italiaanse cultuur en grammatica aan bod komen.

Cursus Italiaans voor Gevorderden(3de jaar, niveau A1)

De deelnemers aan de Cursus Italiaans voor Gevorderden kennen al alle uitdrukkingen die van dagelijks gebruik zijn in Italië en weten zich te redden in situaties gerelateerd aan hun basisbehoeften. Hij/zij weet zichzelf en anderen voor te stellen, vragen te stellen en antwoord te geven i.v.m. zijn woonplaats, vrienden/kennissen en bezittingen. De interactie in het Italiaans is nog simpel en misschien niet snel, maar zeker efficiënt. De cursus is gebaseerd op het verbeteren van het individuele conversatieniveau door meer grammaticale middelen toe te reiken en de kennis van basis gespreksonderwerpen te vergroten.

Cursus Italiaans voor bijna experts(4de jaar, niveau A1-A2)

Deze Cursus Italiaans voor Bijna Experts geeft alle cursisten die al een goede grammaticale basis bezitten de gelegenheid daarop verder te bouwen. Gedurende de 24 lessen ontwikkelt elk student zich tot een echte onderzoeker van de taal. Daarbij wordt gewerkt aan het durven spreken aangezien het potentieel daarvoor reeds aanwezig is.

Cursus Italiaans voor experts(5de jaar, niveau A2)

Heeft u al een aantal jaren Italiaanse les gehad en wilt u nu uw kennis opfrissen? Of heeft u net een cursus Italiaans afgerond en wilt u het geleerde niet kwijtraken gedurende de zomer pauze? Dan is de cursus Conversatie Italiaans precies wat u zoekt. Deze cursus wordt in dag, aantal cursisten en nummer van lessen volledig aan uw wensen aangepast.

Dus, wilt u en uw vrienden graag op Italiaanse conversatieles, aarzel niet om contact met mij op te nemen zodat we samen een cursus op maat voor uw groep kunnen bedenken.

Cursus Italiaans voor bijna specialisten(6de jaar, niveau A2-B1)

Deze Cursus Italiaans voor bijna specialisten geeft alle cursisten die al een goede grammaticale basis bezitten de gelegenheid daarop verder te bouwen. Gedurende de 24 lessen ontwikkelt elk student zich tot een echte onderzoeker van de taal. Daarbij wordt gewerkt aan het durven spreken aangezien het potentieel daarvoor reeds aanwezig is.

Cursus Italiaans voor specialisten(7de jaar, niveau B1)

Er is nog veel meer te leren over de Italiaanse taal! De Cursus Italiaans voor Specialisten  geeft verdere verdieping in het leren van deze taal. De cursist/cursiste begrijpt op dit niveau de algemene inhoud van complexe teksten over concrete maar ook abstracte onderwerpen. Hij/zij is in staat een discussie over zijn /haar vakgebied aan te gaan. Zijn/haar interactie met native sprekers is spontaan en natuurlijk en is in staat zijn mening over verschillende onderwerpen te geven, zoals ook de pro en contra te bespreken.

Cursus Italiaans voor taal en cultuur(8de jaar en hoger, niveau B1-B2)

Als je een goede conversatieniveau hebt bereikt is het dan heel boeiend om je eens in de Italiaanse cultuur te gaan verdiepen. En dat is precies wat je gedurende de Cursus Italiaans voor taal en cultuur zult doen! Dit jaar wordt het een echte reis door het land! Samen zullen we de Italiaanse taal en zijn grammatica nog verder gaan onderzoeken (er valt nog veel te leren!) , maar we zullen daarbij de nadruk leggen op de cultuur van het land. De lessen zullen steeds uitdagender worden dankzij krantenartikelen en andere uitdagender lees- en gespreksmateriaal.

Vakantiecursus Italiaans(Ga goed voorbereid op vakantie!)

Deze cursus is bedoeld voor beginners die op een ontspannen en speelse wijze kennis willen maken met de taal en de cultuur van La Bella Italia.
De leerstof is eenvoudig en praktisch, geheel gericht op het gebruik van de taal in de praktijk als toerist. Dus waar woordenschat en communicatie belangrijker zijn, wordt minder nadruk gelegd op grammaticale en taalkundige onderwerpen.

Gedurende deze 10-lessen-lange cursus, die 170 euro kost (incl. lesmateriaal), zullen onderwerpen zoals eerste contacten, uit eten gaan, een kamer reserveren, reizen per trein in Italië aan bod komen. Met andere woorden, niet te missen.

Voorjaars conversatiecursus Italiaans

Heeft u al een aantal jaren Italiaanse les gehad en wilt u nu uw kennis opfrissen? Of heeft u net een cursus Italiaans afgerond en wilt u het geleerde niet kwijtraken gedurende de zomer pauze? Dan is de Voorjaars Conversatiecursus Italiaans precies wat u zoekt.

De cursus bestaat uit n.t.b. aantal lessen. Elke les heeft een thema dat mondeling wordt behandeld met ondersteuning van een lijst aan woordenschat dat van tevoren u wordt overhandigd (meestal via mail). Gedurende de les worden spellen maar ook authentieke video- en/of audio-opnames gebruikt om uw begrip van de taal te stimuleren en verbeteren.

Privé Lessen Italiaans

Wanneer u uw voorkeur geeft aan een-op-een lessen, is dit altijd mogelijk! Deze privé lessen zijn op maat, specifiek aangepast aan uw behoeften in verband met de Italiaanse taal (werk of plezier).

In dit geval maken we samen een keuze van de studiemateriaal. De duur van deze cursus wordt bepaald aan de hand van uw doelen en uw vermogen om de taal onder de knie te krijgen. Het is ook mogelijk deze lessen samen met een studiepartner, vriend, collega of familielid te volgen, tot een maximum van 3 deelnemers.